GTÜ Girişimcilik Zirvesi 2015

Gebze Teknik Üniversitesi’nin (GTÜ) düzenlediği, Gebze Ticaret Odası (GTO) ile Halk Emeklilik sponsorluğunda gerçekleştirilen “1. Girişimcilik Zirvesi” 30.04.2015 tarihinde Ramada Asia Airport Otel Şekerpınar’da gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olduğu etkinliğe genç girişimcilerin ilgisi büyüktü. Programın açılış konuşmasını Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ebru Tümer Kabadayı yaptı. Desteklerinden dolayı sponsorlara ve Rektörlük yönetimine teşekkür eden Kabadayı, genç girişimcilere başarılar diledi. Etkinliğe Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Çayırova Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, GTO Başkanı Nail Çiler ve çok sayıda girişimci adayı katıldı.

Programın içeriği hakkında bilgiler veren GTÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Haluk Görgün, “Girişimcilik Zirvesi etkinliği aracılığı ile akademisyenlerin ve sektörün önemli isimlerinin bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmaları öğrencilerimize ve bizlere yeni açılımlar kazandıracaktır. İnovasyon eskiden bir dâhinin buluş yapması ya da akıllı birinin bir fikri alıp ticari bir faydaya dönüştürmesi olarak görülmekteydi. Ancak bugün iş dünyasında inovasyon bir kerelik değil tekrarlanılabilir, sistemleştirilebilir olmalıdır. İnovasyon, bir ülkede sürdürülebilir büyümenin, toplumsal refahın ve istihdamın sağlanması için tek çözümdür. İnovasyonun tetikleyicisi ise girişimcilik ruhudur. 21. yüzyılın yapılanmasında girişimcilik, Ar-Ge, yenilikçilik vazgeçilmez başarı faktörleri haline gelmiştir. Bu faktörleri zekice kullanan, hızla ve esneklikle şekillendirebilen genç girişimciler oyunun kurallarını belirleme hakkına sahiptirler. Girişimciliğin desteklenmesi konusunda üniversitelere büyük sorumluluk düşmektedir. Eğitim sürecinde öğrencilerdeki cesareti girişime, merak duygusunu araştırmaya ve yaratıcılıklarını yenilikçiliğe dönüştürmekte üniversiteler rehberlik hizmeti sunmakla sorumludur.” dedi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise yapmış olduğu konuşmada, “GTÜ’yü, sanayinin Türkiye’deki ve Avrasya’daki kalbi olan Gebze’de, çevresi ile bütünleşerek Türkiye’yi üretimde orta-yüksek ve yüksek teknolojiye dönüştüren, bilgi ihracatı ve bilgi değerini çoğaltıcı bir üniversite olarak konumlandıran bir merkez olarak görüyorum. Değerli Rektörümüzün ve kadrosunun bu heyecanını hissetmekten de büyük mutluluk duyuyorum. GTÜ’nün yapacağı katkıyı sadece Gebze ile değil Türkiye ve Türkiye’nin ötesinde üretim alanındaki çok büyük bir coğrafyaya dönük düşünmek gerekir. Üniversite, sadece öğrencisine değil, sosyal çevresine de tüm bu hedefleri çoğaltan, aktaran bir merkez olmak durumundadır. Bugün yapılan bu toplantı da bu görevin kararlı bir şekilde hayata geçirildiğini ortaya koyuyor. Türkiye bugün dünyanın 16. büyük ekonomisi ama kapasitemiz, derinliklerimiz, zenginliklerimiz ve enerjimiz bunun çok daha ötesini hedef olarak gösteriyor ve elde edebileceğimiz güveni de ortaya koyuyor. Hedefimiz 2023’te Türkiye’yi ilk 10 büyük ekonomi arasına taşımaktır. Bütün büyük yolculuklar kararlı ama emin adımlarla başlayan küçük adımların sonunda hedefe ulaşır. Bu hedefin elde edilmesinin en önemli kavramlarından biri de girişimciliktir. Geçtiğimiz yıl ABD’de Stanford Üniversitesi’nden mezun olan ilk 100 en başarılı öğrencinin hiçbirisi kendilerine sunulan çok yüksek maaş tekliflerine rağmen hiçbir büyük uluslararası global firmaya iş için başvurmadı. Hepsi de kendi şirketlerini kurdular. Kararlı ama emin olarak atılan bu küçük adımlar, bu küçük firmalar geleceğin çok önemli firmalarına doğru yol alıyor. Donanımınız, bilginiz, heyecanınız ve gayretiniz olursa mutlaka istenilen düzeye erişirsiniz” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından MISIONE CEO’su Mustafa Ergen’in oturum başkanlığını yaptığı ilk oturumda EMAK Kurucusu Mehmet Emin Akidil, Reysaş Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven ve Öztiryakiler A.Ş. Genel Müdürü Yüksel Yalçın deneyimlerini genç girişimci adayları ile paylaştı.

Zirvenin öğleden sonra gerçekleştirilen ikinci oturumunda ise oturum başkanlığını Vefa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner yaptı. Bu oturumda MAKPROM Grup Kurucu Ortağı Semih Çalışkan, BuldumBuldum.com Kurucusu Güçlü Gökozan, Key of Change Kurucusu Murat Özanlar ve IMobile Code Kurucusu Emre Erol başarı hikâyelerini paylaştılar.

Zirvenin KOSGEB KOBİ Araştırmalar ve Proje Koordinasyon Başkanı Ahmet Merih Özyılmaz başkanlığında gerçekleştirilen son oturumunda ise Bayraktar & Partners Kurucusu Özgür Bayraktar, Görsel İletişim Tasarımcısı Emre Yıldız, Pembe Fiyonk Butik Kurucusu Safiye Nur Atasev ve Mapsis Metal San. Ltd. Şti Kurucusu Filiz Akkaş katılımcılar ile girişimcilik yolunda kendi deneyimlerini paylaşarak, girişimci adaylarına tavsiyelerde bulundular.

GTÜ Girişimcilik Zirvesi 2015'ten Görüntüler